Data recovery question


Shenzhen OROD Data Recovery Center provides free data recovery customer Q & A consultation. TEL / Wechat / Whatsapp: 86-1378667812

  1. Q: What is data recovery?
    Answer: Data recovery uses various methods to repair lost data from damaged or inaccessible magnetic and optical media. The application of technology is complex and often takes a long time to complete.
  2. Q: If I use the delete / erase/remove commands or empty the trash can, can you recover the data?
    Answer: Yes.

3.Q: If I have formatted the hard disk, can you recover the data?
Answer: Yes.

4.Q: If I have deleted the partition, can you recover the data?
Answer: Yes.

5.Q: Can I recover if I have rewritten the data?
Answer: Very likely, it depends.

  1. Q: If my hard drive is making noise and burning smell, can you recover the data?
    Answer: Yes, shut down the computer and send your hard drive to our company as soon as possible.

7.Q: When I start the computer, the screen only displays “Boot failure, please insert boot disk.” Can you recover the data?
Answer: Yes.

  1. Q: When I start the computer, the screen only displays “Hard Disk Controller Failure.” Can you recover the data?
    Answer: Yes.

9.Q: When I am processing essential files, the computer freezes. After the computer restarts, the files that I did not save are lost. Can you recover the data?
Answer: Yes.

  1. Q: If I drop my hard drive or laptop on the ground and cannot access the data, can you recover the data?
    Answer: Maybe. When the hard disk is dropped, its read/write head slides inside the hard drive, the drive moves out of its original position, causing a calibration error, and the electronic components may be damaged. This damage can cause permanent damage to the hard drive and make it difficult to recover data. This type of data recovery takes a long time.

11.Q: If the virus infected the hard disk/floppy disk and the hard disk/floppy disk/file cannot be accessed. Can you recover the data?
Answer: Yes. Most viruses only cause trouble but do not damage important data areas. Some Trojans use simple commands to hide in files and may delete data from the hard disk, destroy partitions/file allocation tables/boot areas, or damage CMOS, etc., making the computer unusable. This situation can also recover the data.

12.Q: If the circuit impacts the hard disk, the hard drive cannot be detected. Can you recover the data?
Answer: Yes. A hard disk/device subjected to a heavy circuit load may cause damage to its electronic components and must be repaired. Sometimes the hard disk/device has a circuit impact in the function calculation. It may write information to the hard disk/device and delete important allocation information.

13.Q: If you use Partition Magic to partition, which causes an error, can you recover your data?
Answer: Yes. With Partition Magic partition, a crash occurs in the middle, or other conditions lead to data loss, and data can be recovered.

14.Q: I cloned with Ghost, wrongly selected the drive letter during recovery, or mistakenly selected the Disk command. Can you recover the data?
Answer: Yes.

15.Q: When installing the operating system, the hard disk was formatted or partitioned by mistake. Can you recover the data?
Answer: Yes.

16.Q: How do I pack a hard drive?
Answer: Please put the hard disk in the anti-static bag first, and then put it in the particular hard disk case. If you can’t find the hard disk special shipping box, please put the hard disk in size, not less than 13cmx 20cmx 25cm. Note that each side of the hard disk must be wrapped with a foam insulation pad of at least 13mm. If shipping more than one hard drive, cover each hard drive separately with a foam insulation pad of at least 13mm.

17.Q: How long does it take to recover the data?
Answer: Depending on the damage of the hard disk or other media, it takes about 2 hours to several days.